MFM - 2016: Hersiening Van Die Wedstryd Wit-Rusland - Tsjeggië

Die dag voor die nuwe 2016 moes die jeughokkiespan van Belo-Rusland die laaste wedstryd van die groepfase van die wêreldkampioenskap speel. Die mededingers van die Belo-Russiese span was hul eweknieë uit die Tsjeggiese Republiek.

MFM - 2016: hersiening van die wedstryd Wit-Rusland - Tsjeggië

Die nasionale span van Belo-Rusland het alle kanse verloor om die uitspeelfase van die 2016 Wêreld Jeughokkie-kampioenskap te haal. Daarenteen het die Tsjegge 'n oorwinning nodig gehad om 'n hoër plek in Groep B in te neem.

Die wedstryd het begin met die voordeel van die Tsjeggiese nasionale span, maar hierdie span het eers na 10 minute die eerste skoot op die mikpunt gemaak. Belo-Russiese hokkiespelers het hulself ook nie met baie skote na die Tsjeggies se doel onderskei nie, maar die kans om te teken, het egter steeds by die Tsjeggiese doelwit plaasgevind. Die eerste doel van die wedstryd is in die 16de minuut deur die Tsjegge aangeteken, wat nie in die loop van die byeenkoms gevolg het nie. Shimon Stranski besef 'n twee-tot-een uitgang. Aan die einde van die tydperk het die Tsjegge die nasionale span van Belo-Rusland gedruk, maar die telling op die telbord het voor die rustyd nie verander nie.

Nie eens 'n minuut het in die tweede periode verbygegaan toe die verdediger van die Belo-Russiese nasionale span Stepan Falkovsky 'n ontmoeting met die doelwagter bereik het nie. Die telbord het 'n gelykopuitslag van 1: 1 verlig. Daarna het die spanne oop hokkie begin speel en vinnig die middelste sone verbygesteek. In die 31ste minuut het Wit-Rusland weer geslaag. Yegor Shangovich het die meerderheid besef. Die Tsjegge het vinnig gereageer. Dominic Lakatos, 'n paar minute later, vervang 'n klub met 'n gooi van die blou lyn af en die telling word weer gelyk (2: 2). Die span van Belo-Rusland het egter steeds 'n blaaskans geneem en die telling gelei. Weereens is die numeriese voordeel gerealiseer. In die 38ste minuut het Vladislav Goncharov, met die sterkste gooi van die blou lyn, die doelwagter van Tsjeggië gedwing om te kapituleer.

In die laaste twintig minute het die Tsjeggiese nasionale span aansienlik toegeneem voor die doel van die opponent, wat vrugte afgewerp het. Op die 53ste minuut verseker Jiri Smeikal, en 'n paar minute later, Radik Vesely die Tsjeggiese voorsprong met 'n puntetelling. Die telbord het syfers 4: 3 getoon, wat die voordeel van jong Tsjeggiese hokkiespelers aandui.

Die nasionale span van Belo-Rusland het die doelwagter aan die einde van die vergadering onttrek, maar dit het slegs gelei tot die vyfde doel van die Tsjeggiese nasionale span. Dominik Mashin het hom onderskei, wat die finale uitslag van die byeenkoms vasgestel het - 5: 3 ten gunste van die Tsjeggiese span.