Paul Aron Scholes is 'n uitstekende Engelse atleet, legende van wêreldsokker, charismatiese Ier, "Red Prince", wat ondanks alles groot geword het - visieprobleme, asma, seer knieë en angs van geliefdes. Hy is grootgemaak by die Manchester United Football Academy, waar hy sy hele professionele loopbaan deurgebring het.

Scholes Paul: biografie, loopbaan, persoonlike lewe

Paul Scholes is in 1974 op 16 November in die klein dorpie Salford in die noordweste van Engeland gebore. Die seun het van kleins af liefgehad vir sokker. Scholes is 'n duidelike voorbeeld van die feit dat niks as onmoontlik is nie, aangesien hy asma as kind gediagnoseer is, maar dit het hom nie verhinder om groot sukses in professionele sokker te behaal nie. Daar word geglo dat Paul sy hele lewe lank vir een klub gespeel het, maar dit is nie heeltemal waar nie.

Hy begin sy hand probeer by die akademie van 'n klein plaaslike klub 'Langley Farrow'. Scholes het eers op 14-jarige ouderdom die legendariese Manchester United betree. Die talentvolle seun is opgemerk deur Brian Kidd, een van die assistente van die Groot Alex Ferguson, en het hom na die Akademie van die "Red Devils" genooi. Scholes het die bestuur van die klub beïndruk en kon by die skool van die beroemde span bly. Paul teken sy eerste kontrak by die klub in 1991 en speel vir 2 seisoene in die jeugspan.

Paul Scholes behoort tot die beroemde "Klas 92". Dit is onmiskenbaar dat die legendariese afrigter, Sir Alex Ferguson, 'n buitengewone aanvoeling vir talentvolle spelers gehad het. Maar 'Class-92' is 'n unieke verskynsel. Letterlik al die gegradueerdes van daardie jaar het jare lank ware sokkersterre geword en onontbeerlike spelers van die basis van Manchester United. Dit was 'n ware "Klondike" talent: Paul Scholes, Nikki Butt, David Beckham en Gary Neville - om net 'n paar van die spelers te noem wat vir ewig hul name in die geskiedenis van die klub gemaak het.

Beeld
Beeld

Hy teken in 1993 'n professionele kontrak met die Red Prince-klub, maar sy debuut vind eers 'n jaar later plaas. Danksy die diskwalifikasie van die verregaande Eric Contona, het Scholes die kans gehad om te wys wat hy in die ligabeker teen die laerafdelingspan Port Vale kan doen.

Ek moet sê, die debuut was 'n sukses, Manchester United het weggespeel en teen die rustyd was die telling 1-1. Dit was Paul Scholes wat die doel aangeteken het. In die tweede helfte, 53 minute in die wedstryd, het die Rooi Prins 'n dubbelspel behaal. Hierdie doel was 'n oorwinning vir Manchester United, en die byeenkoms het met 2-1 geëindig. Die eerste wedstryd in die nasionale kampioenskap, ondanks die aanstootlike nederlaag op Ipswich Town (2-3), was suksesvol vir Paul Scholes. Hy het albei doele teen die teenstander aangeteken. In totaal het Scholes daardie seisoen 25 keer in die toernooie op die veld verskyn en sewe doele aangeteken.

In die seisoen wat in 1995 begin het, het Sir Alex Scholes meer kans gegee om homself te bewys, en hy het die grootste deel van die seisoen op die veld deurgebring. In 26 wedstryde het hy 14 keer teenstanders ontstel met 'n doel. In dieselfde seisoen het Paul sy eerste trofeë in sy loopbaan gewen. Manchester United het die FA Cup gewen en die land se Premier League gewen.

Beeld
Beeld

Sedert hierdie seisoen het die talentvolle middelveldspeler hom uiteindelik in die beginspan gevestig en elke wedstryd met 200 persent gespeel. Dit is moeilik om die 'Red Devils' van die 90's en 2000's voor te stel sonder hierdie wonderlike speler. Sy teenwoordigheid op die veld het beteken dat daar stabiliteit in die sentrum sou wees, dat daar ondersteuning vir aanvallende spelers en hulp in die verdediging sou wees.

Treble van Manchester United in 1999

Die einde van die 20ste eeu is verreweg die helderste oomblik vir alle ondersteuners en spelers van die klub. Daardie jaar kon die span 'n goue driekuns behaal deur drie kompetisies in een seisoen te wen. Op 16 Mei het die Red Devils Tottenham met 2-1 verslaan, Arsenal met 1 punt geklop en in die eerste plek in die Premier League geëindig en die kampioen van Engeland geword.

Op die 22ste van dieselfde maand het Manchester United eerder Newcastle in die FA Cup-eindstryd hanteer, die byeenkoms eindig met 2-0, die tweede doel van die wedstryd op 52 minute is aangeteken deur Paul Scholes, wat uiteindelik die uitslag van die wedstryd bepaal.. Die gekoesterde diskant Sir Alex se aanklagte is op 26 Mei van dieselfde jaar uitgereik.

Die Champions League-eindstryd in 199 kan met reg die mees dramatiese en intense wedstryd in die geskiedenis van sokker genoem word. Die vergadering het plaasgevind in die beroemde Camp Nou, die tuisstadion van Barcelona. 'N Kleurvolle plakkaat van Manchester United - Bayern München het 'n volledige stadion versamel. Reeds in die sesde minuut van die wedstryd het die span van München die Rooi Duiwels verstom en die telling oopgemaak. Ten spyte van 'n groot aantal kanse, was Sir Alex se span nie in staat om die telling voor die rustyd te vergelyk nie, teen die einde van die helfte was die aanstootlike 0-1 op die telbord.

Met die begin van die tweede helfte kon die Reds nie die uitslag van die byeenkoms omkeer nie. Daarbenewens het Bayern 'n paar baie goeie kanse gehad, die doel van die Duiwels is slegs deur 'n wonderwerk gered en hy is Peter Schmeichel. Die res van die wedstryd is met wisselende sukses gespeel, daar was kanse by albei hekke, maar die telling bly onveranderd.

Die aanhangers van die Duitse klub het die oorwinning reeds met mag en hoof gevier en selfs gelukwense voorberei, maar hulle het nie een ding in ag geneem nie: die teenstanders was die "Red Devils" onder leiding van Alex Ferguson self. Die beroemde Fergie Time het Bayern binne 'n paar minute begrawe. Aan die einde van die vergadering het Ferguson nie die rand verlaat nie en voortdurend na die horlosie gewys en die spelers aangespoor.

Beeld
Beeld

Die belangrikste tyd is verby, die skeidsregter het die tradisionele 3 minute bygevoeg. Op hierdie tydstip verdien die Red Devils 'n hoek, wat selfs die doelwagter Peter Schmeichel gaan speel het. Na 'n akkurate aangee deur David Beckham uit 'n hoek, het Schmeichel die bal gewen en dit met 'n onsuksesvolle afslag na die skare spelers gestuur, en Ryan Giggs het as oorwinnaar uit die stryd getree en die bal in besit geneem. Hy stuur die bal met 'n sagte skop in die doel. 1-1! So 'n telling sou die wedstryd outomaties in ekstra tyd oorgedra het, as dit nie vir die volgende hoek by die hekke van Bayern was nie. Na 'n aangee van Beckham stuur Ole Gunnar Solskjaer die bal akkuraat na die doel, 92ste minuut, 2-1.

Ongelukkig kon die "Rooi Prins" nie deelneem aan hierdie "slagting van die eeu" nie as gevolg van oorbenutting van geel kaarte en diskwalifikasie, maar hy het in die tussenfase bygedra tot die "goue driekuns". In die groepfase het Manchester United danksy sy doele gelykop gespeel en punte gedeel met Bayern München en Barcelona Catalan. In die ¼-eindronde, in die tweede wedstryd teen Inter, in die 88ste minuut, het Paul Scholes die span van die nederlaag weggelei deur die telling 1-1 te vergelyk.

Beeld
Beeld

In totaal het Scholes daardie seisoen 4 doele in die Champions League behaal. Al die spelers van Manchester United wat die seisoen kans gehad het om te speel, beskou hierdie tydperk as die helderste en suksesvolste in hul loopbane, en Paul Scholes is geen uitsondering nie.

Opvoerings na die drieë en aftrede

Na 'n fantastiese 98/99-seisoen het Scholes tot 2011 op 'n konstante hoë vlak bly speel. Na 'n dramatiese eindstryd van die Champions League op Wembley, wat teen Barcelona teen Spanje verloor is, ná Edwin Van Der Sar, het Scholes sy uittrede aangekondig.

Die volgende seisoen het Manchester United nie goed begin nie. Hy is uit die FA Cup uitgeskakel, in die 5de ronde in die Football League Cup geëindig en verloor teen Crystal Palace. In die Champions League eindig die span derde in die groep en gaan hulle na die Europa League. In Januarie 2012 het Scholes, wat uit sy professionele loopbaan afgetree het, sy terugkeer na die kamp van die "rooi duiwels" aangekondig, en dit self verklaar deur die feit dat hy die wedstryd regtig misgeloop het.

Gerugte wil hê dat Ferguson self probeer het om hom te oorreed om ten minste vir een seisoen terug te keer na die klub. Die terugkeer van die "Rooi Prins" het beslis 'n uitwerking op die span se spel, maar dit het nie resultate opgelewer nie. In die Europa League is die klub in die 1/8 eindronde uitgeskakel. En in die gewone seisoen eindig 'Manchester United', wat twee keer aan die einde van die seisoen gestruikel het, en eindig slegs in die tweede plek.

Paul Scholes het besluit om nog 'n seisoen by die span te bly, waarin hy 21 wedstryde gespeel het en slegs een doel aangeteken het, en terselfdertyd het hy die laaste trofee van sy professionele loopbaan oor sy kop gelig. Aan die einde van die seisoen met Manchester United word Scholes vir die 11de keer die kampioen van Engeland. Daarna het hy sy speelloopbaan beëindig, hierdie keer finaal en onherroeplik.

Beeld
Beeld

In totaal het die legendariese speler 718 wedstryde met Manchester United gespeel, waarin hy 155 doele aangeteken het. Hy het 11 keer die kampioen van Engeland geword en twee keer die gesogste trofee in Europa verower - die Champions League Cup.

Engeland se groep

Beeld
Beeld

Die stigters van sokker het slegte geluk sedert 1966, toe hulle die wêreldkampioenskap vir die enigste keer in die geskiedenis gewen het. Paul Scholes was ook ongelukkig; hy het 66 wedstryde vir die nasionale span gespeel en 14 doele aangeteken, maar nooit iets gewen nie.

Persoonlike lewe

Beeld
Beeld

Paul Scholes is waarskynlik die nederigste sokkerspeler ter wêreld. Hy hou nie daarvan om onderhoude te gee en openbare geleenthede by te woon nie, uit die patos en glans van lawaaierige partytjies, hy verkies om weg te bly. Dit is bekend dat hy saam met sy vrou Claire in die graafskap Greater Manchester, in die stad Oldham, woon. Saam maak hulle drie kinders groot: Aiden, Aaron en Alicia.